7.1.09

Kulturminneåret 2009


To departementer (KKD og MD) har utnevnt 2009 til nasjonalt kulturminneår. De håper at befolkningen, gjennom dette kulturminneåret vil rette oppmerksomhet mot Dagliglivets kulturminner.

Mange i Bragdøya kystlag husker forrige kulturminneår - med hovedtemaet
Forankring fryder. Dette året ble Thaulows hus ble valgt av Kristiansand kommune (kanskje ikke helt uten hjelp fra et daværende styremedlem i kystlaget) til kommunens spesielle kulturminne. Det ble arrangert kulturminnestafett gjennom landet, og på våre kanter gikk stafetten forbi Grønningen der det var konsert. Jan Erik Pettersen hadde komponert et verk av lyder fra Hestmanden. Bare se - mange kjente blant publikum. Det spørs om en del av publikum også kan betraktes som kulturminner i dag.

Ja, det var tider. Men i dag står Thaulows hus slik vi den gang drømte om. Driften organiseres av husgruppa som består av lag og foreninger innenfor kultursektoren, Wergelandselskapet, Dramatiske selskap, Kristiansand byselskap og Kystlaget. Vi kommer tilbake til Thaulows hus og lystgården på Bragdøya om noen uker.

I bloggen her vil vi forsøke å vise noen av Dagliglivets kulturminner som kystlaget og lagets medlemmer eier, bruker eller forvalter. Har du et kultuminne som fortjener fokus? Legg inn en kommentar eller ta kontakt med Bragdøya kystlag på annen måte.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar